Slovinsko – Krásy Slovinska

Města, Poznání, Relax

Termíny:
5.6. - 9.6. 2019, 18.9. - 22.9. 2019


6490 Kč


1. den – v nočních hodinách odjezd z Č. Budějovic, přejezd přes Rakousko do Slovinska. NP Triglav – výjezd do nejvýše položeného průsmyku - Vršič 1.611 m, lehká turistika. Podhorské středisko Kranjska Gora a procházka k vodopádu Gozd Martuljek. Odpoledne odjezd na ubytování a koupání v termálním areálu.

2. den – prohlídka lázeňské města Bled s majestátním hradem na skále 126 m vysoko nad Bledským jezerem. Přejezd k Bohinjskému jezeru, výjezd lanovkou na vrchol Vogel s krásnými výhledy na Julské Alpy s dominantou Triglavem. Lehká turistika k vodopádu (67 m) na řece Savici. Možnost koupání v termálním areálu.

3. den – prohlídka největší krápníkové jeskyně Evropy v Postojanské jeskyni, kde pojede - me podzemním vláčkem. Zastávka u malebného Predjamského hradu, který byl vybudován pod převisem skalní stěny vysoké 123 m. Odpoledne návštěva Lublaně - katedrála sv. Mikuláše, tržnice se sloupořadím vedoucím až k Dračímu mostu, malebné uličky na nábřeží u řeky Lublanice a středověký Lublaňský hrad.

4. den – unikátní krasový systém Škocjanské jamy (UNESCO). Návštěva Lipice, proslulé chovem bílých koní – Lipicánů. Odpoledne slovinské pobřeží. Navštívíme drahokam slovinského pobřeží, krásné historické městečko Piran vystavené v benátském stylu. Netradiční šat mu dalo několik století strávených pod vlajkou Benátské republiky. Noční přejezd do ČR.

5. den – příjezd do Č. Budějovic v ranních hodinách.

 

Ubytování:

V termálním areálu Therme Sovik 4*

Areál se nachází 30 km od Lublaně v údolí Tuhinjské doliny, v srdci Kamnických a Savinjských Alp. Po výletech můžete relaxovat v termálním bazénu, sauně nebo při masáži. Termální voda je čistá a průzračná, bohatá na vápník a hořčík a vhodná ke koupání, na masáže, pití a různé terapeutické procedury.

Doporučená částka na vstupy: cca 70 EUR

Cena zájezdu pro děti do 11,99let činí 4.890,- Kč.

Cena zájezdu zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 3x ubytování s polopenzí (formou bufetu)
  • vstup do bazénů
  • služby průvodce