Chorvatsko – Národní parky Chorvatska a pobřežní města Dalmácie

Objevování, Města, Relax

Termíny:
7.5. - 12.5. 2019, 25.9. - 30.9. 2019


6390 Kč


Program ve spolupráci s CK Travel Sport

Program:

1. den – odjezd z Prahy a Č. Budějovic (cca 23.30hod.) noční přejezd přes Rakousko.

2. den – NP Plitvická jezera (UNESCO), který se stal kulisou slavného westernu „Poklad na Stříbrném jezeře“. Procházka úžasným přírodním amfiteátrem, jehož osu tvoří 16 jezer spojených 92 kaskádami s průzračně čistou vodou. Přejezd na Trogirskou riviéru, ubytování.

3. den – dopoledne fakultativní lodní výlet podél malebných ostrovů Drvenik, Krnjaši a Šolta (cena včetně občerstvení cca 120,- HRK / os., platba na místě) nebo odpočinek u moře v místě pobytu. Odpoledne odjezd na skalnatý vrcholek pevnosti Klis - jedna z největších tvrzí na území Chorvatska, překrásný pohled z vyhlídky na panorama Splitu a ostrovů Brač, Hvar, dále prohlídka Splitu, významného přístavu s pestrou paletou historických a kulturních památek (staré město, římské památky, Diokleciánův palác…).

4. den – prohlídka „perly Jadranu“ Šibeniku s impozantní katedrálou sv. Jakuba a útulnými uličkami stvořenými pro romantické duše. Přejezd do NP Krka, fascinující krajinné scenérie s kaskádami na řece Krka, z nichž nejznámější je Skradinská peřej, kterou tvoří 17 kaskád širokých až 100 m s výškovým rozdílem 45 m. Je možná projížďka lodí proti proudu řeky Krky až do přístaviště pod Skardinski vodopád.

5. den – snídaně, návštěva Trogiru (UNESCO) - město s pozoruhodně zachovaným historickým jádrem ležícím na malém ostrůvku spojeném s pevninou kamenným mostem, návštěva katedrály sv. Vavřince, přejezd do Zadaru - páté největší město Chorvatska s půvabným centrem nacházejícím se na poloostrově odděleném od pevniny tzv. Zadarským kanálem (římské fórum, chrám, bazilika, středověké kláštery a kostely). Noční přejezd do ČR.

6. den – příjezd do Č. Budějovic v ranních hodinách.

Doporučená částka na vstupy cca 460 HRK.
Příplatek za jednolůžkový pokoj 1.600,-Kč.

Cena zájezdu zahrnuje

  • doprava autobusem
  • 3x ubytování ve 2-4lůžkových pokojích v hotelu s polopenzí
  • pobytovou taxu
  • služby průvodce